Je ten správný čas prodat pozemek?

Miriam Vojtová
Přečteno 1706x

Vývoj finančního trhu vnímáme všichni a na trhu s pozemky tomu není jinak. Ikdyž řekněme si upřímně, že zde hrají momentálně svou roli i jiné faktory ovlivňující cenu pozemku. Počet zájemců o koupi pozemku v posledních letech tak vzrostl, že je nynější poptávka tím hlavním vlivem růstu cen. Kdy je dobré pozemek prodat za tu nejvýhodnější cenu?

Chtějí dnes lidé vůbec pozemky kupovat?

Ikdyž hodnoty pozemků stále stoupají, už to není taková hitparáda jako příkladně před  rokem. Zároveň se předpokládá mírnější růst zvláště po novém roce. Na trhu je ale vidět, že tzv. “hlad” po investiční příležitosti je stále. Poptávka po pozemcích výrazně převyšuje nabídku a vyšší částky za m2 zatím zájemce nikterak neodrazují, a to jsou teď ceny rozhodně nejvyšší v historii.

Orientujte se v aktuálních trendech na trhu s pozemky i odběrem našich newsletterů. Týdně posíláme buď aktuální nabídku pozemků na našem portále, nebo novinky ze světa investičních příležitostí.

Přečtěte si k cenám pozemků i naše další články:

Za kolik je reálné pozemek výhodně prodat?

Ceny pozemků se pohybují na každém katastrálním území jiným tempem. Vzhledem k specifické investiční příležitosti u každé parcely je těžké vytvořit nějakou půdní kalkulačku na investiční pozemky. Nicméně z veřejných zdrojů se dá vyčíst, že se v roce 2023 pohybuje cena stavební parcely nedaleko velkých měst okolo 3 tisíc korun za m2 a mimo žádané lokality se cena může dostat až k 2,5 tisíc korun za m2. Nemáte-li však stavební pozemek, ale je v něm očividně prostor pro budoucí převod nebo jiná investiční příležitost – rádi vám bezplatně poradíme, jak ocenit vaši nemovitost. Stačí se ozvat našim makléřům, kteří vám ochotně odpoví na jakékoliv dotazy. Stránka s kontakty na naše makléře.

ZAJÍMAVÉ: V projektu Půda v aukci máme Cenovou mapu zemědělských pozemků. Takže vlastníte-li také zemědělské pozemky, tak pro vás tato stránka může být užitečná.

Jak prakticky na prodej pozemku odpovídáme i v dalších článcích:

Je ten čas “prodat” právě pro vás?

Každý se může dostat do jakékoliv životní, rodinné i finanční situace, kdy se otevírá možnost prodat pozemky, které vám následně přinesou adekvátní sumu. Není ale na místě zbrklá rozhodnutí. Na trhu je spousty neférových nabídek a člověk musí být obezřetný. Určitě je na místě zjistit odhad ceny svých pozemků a následně možnosti prodeje. Na našem portále dostanete ZDARMA odhad ceny pozemku a zároveň se můžete poradit o možnostech prodeje. 

DOPORUČENÍ: Z letité zkušenosti můžeme doporučit prodej formou online aukce. Pozemek portál ocení, vystaví a nabídne relevantním zájemcům. První vystavení máte zdarma!

4 Výhody prodeje pozemku v aukci:

  • prodej za vyšší cenu, než jste zamýšleli
  • prodej opravdu ověřeným uživatelům
  • prodej férově ve veřejné online aukci
  • prodej díky aukci jen vážným zájemcům

Samotný prodej pozemku dokáže být zdlouhavý a zahrnuje mnoho dílčích kroků.  Pokud se rozhodnete prodat nemovitost tzv. “ na vlastní pěst”, může Vás překvapit časová i administrativní náročnost. Pokud to zkusíte s námi – postaráme se o vše potřebné, špičkový marketing, inzerci na významných serverech, vyřízení všech potřebných dokumentů. 

Nechte si poradit s prodejem pozemků od našeho týmu také v našich článcích:

V případě dotazů kontaktujte autorku článku nebo zanechte komentář pod příspěvkem.

Poslat dotaz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


„Máme dlouholeté zkušenosti v oboru a inovační propojení aukčního prodeje s online prostředím.“Naše aukce