3 mýty o investování do pozemků

Petra Bilaniukova
Přečteno 1391x

Investování do pozemků je pro jedny konzervativní bezpečnou investicí, pro druhé je představa vkladu svých financí do nemovitostí příliš děsivá. Lidé se bohužel zbytečně brání investování do pozemků z mnoha důvodů, které jim pak znemožňují využívat plný potenciál této investice. A to je škoda! V dnešním článku vyvrátíme 3 nejčastější mýty, které se k investování do pozemků nejčastěji pojí.

Že jsou pozemky investicí pro pár procent nejbohatších? Opak je pravdou! Realitní trh s investičními pozemky otevírá dveře velkým, středním i malým investorům. Pro nákup pozemků nemusíte mít velkou počáteční investici. Můžete koupit i pozemek menší výměry, který má přirozeně cenu nižší. Ale také se můžete dívat po nákupu spoluvlastnického podílu. Ani jedna varianta není špatná volba.

Víte, že? I na portále www.investicevaukci.cz najdete pozemky s nízkou pořizovací cenou klidně i do 500.000 Kč. 

“Investování do pozemků je příliš riskantní.”

Někdo se domnívá, že investovat do pozemků je velké riziko. Samozřejmě žádná investice není zcela bez rizika. U pozemků se lidé obávají špatné likvidity, přírodních katastrof a také možnému kolísání na trhu s nemovitostmi. Ve skutečnosti jsou pozemky stabilní a tradiční investicí s potenciálem dlouhodobého zhodnocení. Správný výběr lokality a odborná analýza trhu mohou minimalizovat riziko a zajistit vysoký výnos.

Víte, že? U některých pozemků, které se prodávají na portále www.investicevaukci.cz můžete makléře požádat o odbornou analýzu pozemku a lokality.

“Investování do pozemků je složité a vyžaduje hluboké znalosti.”

Tento mýtus vyvrátíme jen částečně, protože si stojíme za tím, že jakékoliv investování financí vyžaduje hlubší znalosti. Je zkrátka důležité vědět, kam a proč své finance vkládáte a jak v případě pozemků funguje trh s nemovitostmi a také jaké kvality u pozemků vyhledávat. Dnes existuje mnoho odborníků a profesionálů, kteří vám mohou pomoci s analýzou trhu a výběrem pozemku. Investování do pozemků tak není jen pro ty, kteří mají rozsáhlé znalosti o realitách.

Víte, že? Pokud hledáte edukativní články o investování do pozemků, mohou vám pomoci články na našem blogu!

Žijete v některém z uvedených mýtů? Pak je načase zbytečné strachy překonat a udělat první krok. Investování do pozemků je ideální pro diverzifikaci investičního portfolia nebo zkrátka pro uložení peněz do smysluplné komodity. Nezapomínejme, že ceny pozemků mají dlouhodobou tendenci růst každý rok. 

V případě dotazů zanechte komentář nebo nás kontaktujte.

Poslat dotaz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


„Máme dlouholeté zkušenosti v oboru a inovační propojení aukčního prodeje s online prostředím.“Naše aukce